Sähköiset palvelut

Finrusresearch -Tutkittua Venäjä-tietoa yrityksille - sivuston tuottaa Suomen Akatemian rahoittama Suomen ja Venäjän välinen tiede- ja teknologiakomission yhteiskuntatieteiden työryhmä ja sen ylläpidosta vastaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälisten markkinoiden tutkimuskeskus (CEMAT).
Sivuston tavoitteena on tukea tiedonvaihtoa Venäjän markkinoille suuntautuvien suomalaisyritysten ja Venäjä-tutkimusta tekevien suomalaisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten sekä muiden Venäjä-toimijoiden välillä. Sivuston käyttö on ilmaista.

Northern Dimension Institute (NDI) on EU:n Pohjoisen ulottuvuuden toimijoiden akateeminen kumppaniverkosto, joka on perustettu vuonna 2009. NDI toimii sillanrakentajana yliopistojen, julkisen sektorin ja liike-elämän toimijoiden välillä. Tässä roolissa NDI pyrkii varmistamaan että päättäjillä on tarpeelliset tiedot ja täydentää tarvittaessa puuttuvia tietoja. Tavoitteeseen päästäkseen NDI tuottaa itse tutkimuksia sekä edistää Pohjoiseen ulottuvuuteen liittyvän tiedon ja asiantuntijuuden leviämistä päättäjille ja yhteiskunnan keskuuteen. NDI:n tutkimus erikoistuu pääasiassa Pohjoisen ulottuvuuden politiikan neljään ensisijaiseen alueeseen (liikenne ja logistiikka, kulttuuri, kansanterveys ja hyvinvointi sekä ympäristö) ja liiketoimintaan ja talouteen. NDI hyödyntää erilaisia käytännöllisiä työvälineitä ja tapahtumia täyttääkseen roolinsa sillanrakentajana.

2013-2016 välisenä aikana NDI:tä koordinoidaan suomalais-venäläisenä yhteistyönä, pääkoordinaattorina toimii Aalto-yliopiston CEMAT-yksikkö ja muina koordinaattoreina Northern (Arctic) Federal University ja St Petersburg State University of Economics Venäjältä. 

 

ND Newsflash -uutiskirje antaa Pohjoisen ulottuvuuden toimijoille ja heidän sidosryhmilleen mahdollisuuden nostaa esiin heitä lähellä olevia ajankohtaisia asioita Pohjoisen ulottuvuuden teemoista. ND Newsflash -uutiskirjeessä julkaistaan näkökulmia laajalla skaalalla Pohjoisen ulottuvuuden kumppaneilta, ND Business Councililta, akateemisilta toimijoilta, lainsäätäjiltä ja kolmannen sektorin toimijoilta.

Tavoitteenamme on tehdä ND Newsflash -uutiskirjeestä elävä keskustelualusta, jossa esitellään paitsi Pohjoisen ulottuvuuden kysymyksiä, myös haasteita, tarpeita ja parhaita käytäntöjä alueella. Joka numerossa useampi kirjoittaja tuo näkemyksensä esiin lyhyesti, kriittisesti ja rakentavasti. 

Päättyneet sähköiset palvelut

Sivusta vastaa: cemat [at] aalto [dot] fi | Viimeksi päivitetty: 17.01.2018.